maanantai 4. elokuuta 2014

Hellehaalari uudesta kirjasta


Mallikelpoisen Pia vinkkas uudesta norjankielisestä
lasten kaavakirjasta; 
Heilt Spesiell og Jubel.
Pikavilkaisulla se näytti niin inspiroivalta,
että oli samalta istumalta tilattava se itselle.


Kirja tuli tänään, ja on kyllä juuri niin mieletön,kuin odotinkin!
Kaavat ont hoikalle lapselle mitoitettuja,
selkeitä ja suhteellisen helppotekoisia.
Kirjassa aika retron näköisiä,mutta luulen,
että kangasvalinnoilla voi tyyliin vaikuttaa.
Heti piti päästä joku malli toteuttamaan.
Koska aurinko jatkaa paistamistaan,
uskalsin vielä tehdä hellehaalarin Ukko Taaperolle.
Solmittavien nauhojen ansiosta voin toivoa, että se 
mahtuisi meille vielä ensi kesänäkin.


Onneksi tänään siivosin,huomenna nimittäin koneet surisee :D

Kuka arvaa,mikä näistä alla olevista on seuraavaksi paininjalan alla? :)

16 kommenttia:

 1. Kiva hellehaalari! Kirja vaikuttaa aika mielenkiintoiselle, onkohan siinä mitkä koot (poika käyttää n.120cm vaatteita)? Minä veikkaisin seuraavaksi ommeltavaksesi tuota vasemmalla olevaa ylintä mekkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokoja on 128 asti,mutta kaavat on aika nafteja,joten ehkäpä ei välttämättä mahdu enää teille?

   Poista
  2. Kiitoksia. Voi olla viisainta jättää kirja väliin. Saahan kaavat suurennettua, mutta kivempi jos valmiina olisi ollut sopivat koot.

   Poista
 2. Ai, että miten kivan näköinen kirja! Todella suloinen hellehaalari. Veikkaanpa, että teet seuraavaksi koululaiselle tuon alarivin mekkohupparin. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kivannäköinen kirja! Pitääpä kurkata joku kerta kirjastosta, josko se sieltä löytyisi! Suloinen hellehaalari ja toivottavasti sille löytyy vielä useampi viikko käyttöä :)

  VastaaPoista
 4. Hauska haalari! Tännekin on tuo kirja tulossa, joten on mukava kuulla että on hintansa arvoinen. Itse ihastuin mekkohuppariin, veikkaan että sinäkin aiot toteuttaa sen. :)

  VastaaPoista
 5. Suloinen haalari ja tosi mielenkiintoisen näköinen kirja!

  VastaaPoista
 6. Ihana haalari :). Mistä tilasit kirjan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adlibriksestä tilasin :) (tuliko oikein kirjoitettua...:) )

   Poista
 7. Vautsi mikä haalari! Pitäisköhän tilata kirja... Tuon huppumekon sinä tietysti teet kerho/koulumekoksi tytöille.

  VastaaPoista
 8. Hauska haalari! Ovatko kaikki kirjan mallit joustaville materiaaleille? Äkkiseltään näyttää vähän liian retrolta minun makuuni, mutta kangasvalinnoilla voi tosiaan onneksi vaikuttaa paljon. Hupparimekko on minunkin veikkaukseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joustaville on kaikki mallit. Itsekin juuri pohdin, että vastaavanlainen kirja ku ois puuvillavaatteille kaavoitettu ,niin ostaisin kyllä heti! Mekkotehdashan on,mutta kaavat on leveitä ja sorsii poikia :D

   Poista
 9. Kiitos vaan innostamisesta; oma kirjani on toivottavasti jo matkalla. Ymmärsikö ohjeita vai menikö päättelytaidoilla tai oliko jopa kuvia työvaiheista? Mulle sopii hyvin tämä retrotyyli. Uskon,että teet seuraavana vas ylänurkan mekkosen. Oikeestaan minkä tahansa kollaasin kuvista voisi toteuttaa.. Taidan vaan olla kiusallisesti anoppilassa kesälomalla,kun posti tuo perille omani.. Mitenkähän osais olla tärisemättä ja ehdottamatta kotiinpaluuta aikaisemmin.. Tykkään paljon tekemistäsi vaatteista muutenkin. Taitaa ittellä olla sama tyyli ja usein ihan samoja kangasvalintoja on eksynyt tietämättä samantyyppisiin kaavoihin. Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen jo useamman vaatteen tuosta kirjasta ommellut ja ihan omilla ohjeilla ja taidoilla oon pärjänny : Joitaki kohtia yritin googlen kauttaa kääntää,mutta ne oli niin hassuja, ettei ottanu selkoo. Kirjan alussa on kuvia tietyistä yleisistä ompeluvaiheista ( vetoketjun ompeleminen , kanttaus, tereet, jne). Keräsin tuohon kollaasiin just niitä herkuimpia,joita aion toteuttaa :) Mahtis kirja kyllä!

   Poista
  2. Kiva kuulla. Varmaan mäkin aikanaan hoksaan,että minkä kappaleen surautan kiinni ja missä järjestyksessä. En malttais millään odottaa kirjaa saapuvaksi nyt! Harvoin löytää jotain noin inspiroivaa yksissä kansissa,kuten Sinäkin kerroit jo useamman mallin toteuttaneesi. Maria

   Poista
 10. Ihania vaatteita olet taas tehnyt! MInäkin tilasin kirjan ja muutaman kaavan jo kerkesin piirtää :) Laitoitko ihan normaalisti saumanvarat vai sisältyvätkö kaavoihin?

  Maikki

  VastaaPoista