keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Poikasille hupparia


Tässäpä mun ekaluokkalainen poikani uudessa hupparissaan!
Yleensä hän ei ole ollut kovinkaan innostunut äidin tekeleistä,
mutta tästä ei kuulunut vastalauseita.


Kangas on ihanaa neulosta Majapuulta.
Muutaman viikon olen marinoinut sitä hyllyssä ja puntaroinut,
kenen vaatteisiin raaskin leikellä :)
Huppari on tehty kaavalla Beagle Boy (Ob 4/13).
Lyhensin hieman helmaa ja laitoin resorin + nyörit tilalle.
Taskun laitoin etukappaleelle,ja se kyllä kinnaa joka suuntaan.Muuten tuli ihan hyvä. Poika lupas laittaa huomenna kouluun!


Vauva kasvaa ja tarvii jo 68 kokosia vaatteita.
Tein jumpsuitin samaisesta neuloksesta ja tulikin juuri sopiva.
Kaava on nukkumatti-unihaalari viime vuoden lehdestä,huppu jostain toisesta ohjeesta.Pipon verran kotiseuturakkautta mukaan!


Tässä on viime päivät ollut mietteet varsin monenlaiset.
Hämmästyttää edelleen anonyymin keskustelunaloitus.
En ole sitä vieläkään ymmärtänyt,mutta ehkä minun ei tarvikaan.
Blogin elämä jatkuu samaan malliin kuin ennenkin.
Kiitän tosi paljon valtavasta kommenttimäärästä ja ymmärryksestä!
Lämmittää mieltä huomata,miten ihania lukijoita blogilla on!

Kun aloitin bloggaamisen vuosi sitten,
ostin uuden kameran ja menin kansalaisopiston valokuvauskurssille
ihan sen takia, että saan blogiin kauniita ja niitä idyllisiäkin kuvia.
Valokuvalla on merkitystä!

Voisin nostaa keskustelusta monta hyvää ajatusta tähän.
On yksi asia,jota en itse koskaan aikaisemmin ollut ajatellut.
Nimittäin E.V kirjoittaa näin:
Jatkaisin tajunnan virtaa vielä ompelemisessa käytettyihin materiaaleihin. Tässä blogissa on paljon vaatteita Lasten Metsolan kankaista, ja Metsolahan on viime aikoina kasvattanut ihan valtavasti suosiotaan, eli on "muodikas" ainakin retrosta pitävien joukossa. Asiaan vaikuttaa myös hyvä laatu ja kestävät materiaalit ja vaatteilla on myös hyvä jälleenmyyntiarvo mikä edesauttaa vaatteiden pitkää elinkaarta.

Lasten Metsola on kotimainen yritys jonka tuotteet ovat kotimaista suunnittelua. Kankaatkin ovat osittain kotimaisia. Lasten Metsolan vaatteiden ja kankaiden käyttö tukee siten suomalaista työtäkin.

Ja sama lukuisten muiden, pienempien kankaisiin, kuosissuunnitteluun ja vaatteisiin erikoistuneiden yritysten kanssa. Ompeluharrastajat mahdollistavat sen, että lukuisille kangaskauppayrittäjille on markkinarako ja useiden huippulahjakkaiden suunnitteljoiden (mm. Leena Renko, Anniina Isokangas, Sari Ahokainen, Maitotyttö ym ym ym) työlle on kysyntää. Kun sisämarkkinat toimii, on myös viennille mahdollisuus eli Suomesta voidaan viedä maailmalle muutakin kuin Marimekkoa ja Muumeja. Ompeluharrastaminen siis voi jopa edistää talouttakin tällä tavoin.10 kommenttia:

 1. Oi miten kivat samisteluhupparit poikasilla. Sopivasti erilaiset kuitenkin. Eikä Kalpa pipossakaan mitään valittamista ole ;)

  VastaaPoista
 2. ihanat vaatteet taas kerran :D kuinkahan likekkäin meki mahetaan asustella,ko sammaa Kalpaa kannustettaa? ;)

  VastaaPoista
 3. Kivat! Isommille pojille olenkin etsinyt sopivia kankaita ja kuoseja, tuo leveämpi raita voisi kelvatakin, pitää kysäistä, jos seuraavaan kangastilaukseen... :)

  VastaaPoista
 4. Luin vasta nyt tuon anonyymin keskustelun avauksen. Pakko kommentoida vielä :) Olen siinä anonyymin kanssa samaa mieltä, että materia- ja lastenvaatekeskeisyys on joillakin (aika monillakin) mennyt nykyään yli. Ostamisesta on tullut tapa toteuttaa itseään ja arvottaa muita. Mutta juuri siksi tämä keskustelunavaus oli mielestäni nyt aivan väärässä paikassa. Tässä blogissa on mielestäni kysymys juuri tuon ilmiön vastaisesta toiminnasta. Halpatuotantomaissa valmistettujen (siellä ne kalliitkin merkkivaatteet usein tehdään) vaatteiden sijaan tehdä itse laadukkaita vaatteita eettisesti ja ekologisesti kestävimmistä materiaaleista. Kun itse tekee vaatteita suomessa ja euroopassa valmistetuista kankaista, niin tietää, ettei niitä ole tehty lapsityövoimalla ympäristöstä välittämättä.
  Vaatteita lapsiperheissä tarvitaan paljon. Vaatteita sotkeentuu päivänmittaan pari vaatekertaa, kuluu puhki, jää pieneksi jne. Kyllä niiden kannattaa olla laadukkaita (=kestäviä, kierrätettäviä), toimivia ja kauniita. Itse ompelemalla myös säästää rahaa siihen verrattuna, että ostaisi vastaavat halvoista kaupoista, vaikka ostaisi kalliita kankaita. Isompien lasten vaatteita on vaikeampi löytää kierrätettynä, kun ne kuluvat käytössä usein rikki, etenkin sellaiset halvat kauppojen vaatteet.

  Hyvä Paula, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 5. Ihana huppari. Mä rakastan mustavalkoista, mun vauvalla, kohta 4v, oli tuollainen raidallinen haalari (joku halpistrikoo). Tulipa lämmin häivähdys tästä.

  VastaaPoista
 6. Ihana huppari. Mä rakastan mustavalkoista, mun vauvalla, kohta 4v, oli tuollainen raidallinen haalari (joku halpistrikoo). Tulipa lämmin häivähdys tästä.

  VastaaPoista
 7. Ihania vaatteita ja ihania kuvia! :)

  VastaaPoista